Followers

Tuesday, 28 June 2011

saya

erkkk,,,aku rse..arrr,,aku rindu ko. ok,bye ( da xtaw nk luah an cmne ni ) huhu.

Monday, 20 June 2011

i'm over you, diet coke !

some of u know that back in november, i gave up my one-a-day- diet coke habit. understanding that one a day was not really such a bad habit, i nonetheless knew that it was nothing but bad for me, and decide to make the switch. what did i switch to ? tea

the reason i switched was health, but he decision was facilitated by my extremly handy father who installed an instant hot water tap in my kitchen. being a busy person, the appeal of mug-bag-tap instant tea was ingenious in its simplicity. no kettles. no waiting. beautiful.

i've bought piles and piles different teas... black, green, white, red . flavored. iced and hot. sweetend and unsweetened.  it's such a nice variety, and i've found that i can easily shift flavors with mood and weather. lovely!


right now my fave is trader joe's ruby red chai. it taste great hot and cold, sweet and plain, with and without milk. other favorites include just about anything by mighty leaf, and the occasional jasmine gren tea.

i still enjoy an occasional diet coke at restaurant, but MAN am i glad i made the switch. i've saved money, added variety, and maybe, just maybe, saved a little bit of myself . taaraaaaa !


Tuesday, 26 April 2011

Groupon Malaysia..

ok. time to sharing2 is caring ! soory sbb da lalme tak update ini blog kerana sejak berkerjaya ni aku susah nk meninjau2 blog lantas terabai begitu sajaaa..ok,yg berkerjaya tu tipu jer sbb aku cume praktikal jer.uahahha!
Now, the story is, ape yg aku nk share ! apekah? ok entry  kali ini adalah bagaimana  korang boley bershoping2 dan melenggang lenggor dgn penjimatan yg ditawarkan oleh groupon malaysia ini ! ok, sajer di perbesarkan. nampak tak? nmpk tak? nmpak tak tu?? k, groupon malaysia ini sebenarnye satu kupon yg dibeli dgn harga yg telah di diskaunkan. sangat menarik bukan ?? kalo kt tmpt lain, korang kuarkan duit untuk berbelanja  tu dgn harga yg ditetapkan dan ada yg mahal. dan itu sgt rugi ok! so, come to my citer lah! kalo korang beli kupon ni korang dapat harga diskaun. tp,tp dan tp cume sah untuk barang,perkhidmatan yg groupon sediakan lah. Jgn la korang beli kupon ni pastu bawak pegi pasar tani pule ye. silap bulan, tauke pasar tu lingkopkn korang dgn kapak belah ayam ituwww! hehehe.....

dan ape yg pasti, inilah dia antara yg anda,anda dan anda boley dapat dgn diskaun kupon ituwww ye!

check it,check it out bebeh !

 -groupon image
ini adalah workshop Celmonze Aesthetic Academy 
korang boley menacap-nacapan di sini dgn jurusolek professional ok

harga tanpa groupon : RM480
     kalau ade groupon : RM50

NAK??
click di sini ye !


- groupon image
ini adalah ape? ini adelah manicure yer kawan-kawan! 

harga tanpa groupon : RM106
kalo ade groupon : RM 30
NAK JUGAK KER?? HAIISHH KAMU NEH
clik di sini ye!


- groupon image
Priok steamboat Restaurant

harga tanpa groupon : RM60
kalo ade groupon  : RM30
Meh sini meh !
meh click kt sni kalo nk memboyot2 perut !

AKU DAH! ANDA?

( abaikan muke gedik )

eyhhh...bnyk lg taw! pandai2 la korang cri sendiri kt..

hehehe..kesimpulannya, malas aku nk copy paste gambar lah.ahah !

ok,untuk bermula, cume perlu register kn email korang dan pada setiap ari (maybe), groupon akn hantar notification kat email korang tu ape yg sedang didiskaunka. huhuh..kalo korang berkenan,boley laaaa korangg beli itu kupon lah dan gune itu kupon lah.



ok,renung2kan dan selamat beramal.............



p/s : bkn semua tempat ade

Sunday, 3 April 2011

takziah..

takziah kepada :

 khairul hazwan... a.k.a kerol...
aku rase mcm terkejut giler ble dapat call dr Aisya yg kaw maut kemalangan..
dan
aku rase sebersalah giler sbb x dpt pegi mse ko dikebumikan..
aku rase last kite jumpe n borak sebulan yg lepas kt CC..
aku rase ko mcm x patot jer pegi..
tp aku taw..Tuhan lebih berkuasa dr segala kudrat yg aku ada..


dan


mila ( tkk )

ex- student sekolah teknik kuala klawang..

dan juga...

SYAUQI AHMAD FAUZI 
sahabat yg selalu kongsi masalah dgn aku..
kau jgn risau..
aku akan tunaikan permintaan terakhir kaw..
sbb
kaw la sahabat dunia dan akhirat..







Al- Fatihah..



ya Allah..kau  cucurilah rahmat mereka
dan tempatkan mereka di sisi org2 beriman
dengan izinMu, amanlah roh sahabat2 ku ini ya Allah..
sesungguhnya..hamba mengasihani mereka sungguhpun rapat dan juga sebaliknya..
ya Allah..telah kau ambil lagi sahabat2 ku..
dan..aku redha akan ketentuanMu..dan aku patuh akan kebesaranMu..kerana..
kaulah Maha Berkuasa akan setiap ciptaanMu ....Amin...

diet HANCUSSS..

   

aku kan skang tgh bertanding nak kuruskan berat badan..

tapi kannn...

aku xder berusaha pon..
aku asyik makan jer sebelom ni..
aku cam xder semangat nak diet
tapi hari ni tetibe rase semangat
semangat nak turunkan berat badan..nak berusaha gigih..
tapi tadi sebelom balik hostel, kimi ajak p makan sushi.
aku pon tolak laa..takmo g
banyak kali die ajak
banyak kali la aku tolak

....................................



...........................................................


.............................................................................


.........................................................................

tp tup2..


tgk2 aku tgh dok mkn sushi..




hahahahahah


maka hancusss la usaha aku hari ini.
takpe peserta yg lain ( yana & suci ) hangpa pon dok sama hancuss gak
sbb korang followed aku g cafe before this !


har har har har





syabas kepada ku !





hampehhhhh
















Aku tak suka

ye...aku tak suka !

mcm ni la kot kalo da xsuke

antara bnyk2 bnde yg aku x suke, salah satunya adalah org yg suka bercakap besar. tak kisah la cakp besar die tu berasaskan bende2 yang die reka2 sbb nak tunjuk best, ataupon dr bende yg benar.


aku bagi contoh
contohnye kalo topik perbualan itu adalah rumah. Org yg suke bercakap besar ni akan kata rumah die besar, ade garden dgn kolam ikan or air terjun ker, air pancut2 tu ker, pape je lar.depan uma boley muat sepuluh kereta ( selain berbangga dgn rumahnye, die juge sebenarnye nak nk bagitaw yang die ade bnyk kereta ), perabot dlm rumah die sume nye imported, blakang rumah ada kolam renang bla bla bla and so on. dari citer itu, maybe betol die mmg kaya tahap gaban and ada sume tu, tp boley jd jugak die tipu. nak bagi nampak mcm best padahal tak der pon sume tu. dua2 pon aku menyampah and malas nak layan..kalo sikit2 tu aku ok lagi, biasa laaa..kadang2 tu tak berminat kan..

kalo yg skit2 tu aku ok lagi kalo nk layan cter die..tapi kalo slalu2 tu tak kuasa la kan ?? tak ke cair taik telinge korang dengar...huhuhu


aku ni kan jenis yang kalo org tu cari pasal dgn aku, aku boley maafkan org tu tapi aku tak boley nk lupe apa yg org tu buat kat aku. so dari tu, aku tak boley nak layan macam sebelom org tu cari pasal dgn aku dulu. and lagi satu,kalo aku da tak suke kat org tu..die buat apa2 pon aku akan jadi tak suke. sume akan nampak x kena pada mata aku. walopon bnde tu bukan bnde salah/jahat/tak elok. ni mmg perangai aku yg mmg susah giler nak ubah ( eleyhh aku ni..mcm la pnh nk try ubah ) huhuhu..



so, dont mess with me ! hahahaha


yang saya suke pakai !

wooo..geli2 jer entry kali ni kn. hahaha...ngeh2..saje jer tulis entry ni untuk ilang bosan ! heheheh ( gelak malu ) . ok, for those yg ske menacap2 muke n manjekn diri ituww jom bace ni. ( yg boyz, kaw jgn nk mengutuk ok ! ) kuikuikuikui.. ( gaya gedik ) !

All these thing i used to CONTENG2 muka kuwh !

yang aku ada

foundation dr MUSTIKA RATU. 

and also i used 

CLINIQUE ! tp jarang sgt pkai

no. 2
 MIAMI COMPACT POWDER ! 

and

GARNIER !

nombor 3


MAC EYELINER. i'm using brown n black colour

and

MAC EYELINER 006

nombor 4
MAC PROFFESIONAL 120

nombor 5
MAYBELLINE CAT EYES MASCARA

nombor 6
LANCOME PARIS LIPSTICK ( yg tgh yer..hehehe )

 ok..sekian enty gedik kali ni..hahaha..



Thursday, 31 March 2011

aishhh..aku benci bile aku tgh frusted !

bile aku frusted. mcm ni la . ouh GOd ! hope dis is not me . hehehe (gelak cover)
alahhhh..alahhh....alaahhhh...benci la...benci la...benci la kena frusted..
btw, jom ler lyn lagu bwh nie..kalo xnk. abaikan je ler..sabo je lerr...kite bako,kite bako...

ALMOST LOVER


Your fingertips across my skin
The palm trees swaying in the wind images
You sang me spanish lullabies
The sweetest sadness in your eyes clever trick

Well i?d never want to see you unhappy
I thought you?d want the same for me

Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?

So long my luckless romance
My back is turned on you
Should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

We walked along a crowded street
You took my hand and danced with me in the shade
And when you left you kissed my lips
You told me you would never ever forget these images no

Well i?d never want to see you unhappy
I thought you?d want the same for me

Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?

So long my luckless romance
My back is turned on you
Should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

I cannot go to the ocean
I cannot try the streets at night
I cannot wake up in the morning
Without you on my mind

So you're gone and i'm haunted
And i bet you are just fine
Did i make it that easy to walk
Right in and out of my life?

Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Why can't you just let me be?

So long my luckless romance
My back is turned on you
Should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

MUHAMMAD NOR BIN ABDUL LATIF

saya sayangkan awak lagi..
sumpah dgn nama Allah s.w.t...

Saturday, 26 March 2011

paDan muke MaMi ~

jgn terasa lak mami2 yg baca ni~*esp nab* nguhahaha...saja je letak tajuk tu...
;p

bukan padan muka mami2 kat luaq sana nuuu...tapi padan muka aku la sbenarnya...(aku bukan mami ok!)

my handphone telah mati.bukan mati bateri ok! mati=rosak lah.tragedi yg sgt menyayat hati telah berlaku...henpon aku lemas~

camna bole lemas??huhuhu..malu laa nk habaq~
jatuh toilet bowl!!! (dun judge me ok...ada alasan munasabah.tp aku tanak bgtau) hehehe..
actually dah lama dah....tp sbb sblm ni aku takde blog,takle la aku nk cerita kan... dah la enset yg aku syg... yela duit sndri..sygla. Sony j105i .dah outdated,aku tau...tapi biaq la,sayang w0ooo~




my bebeyh~Sony j105i

lepas jatuh jamban tu, aku pon cepat2 la amek balik (biaq la..klu korang pon,korang kutip balik ok!),pastu laju2 keringkan...try on,tp tak idop...
Kina suggest letak enset tu dlm beras, bg dia serap air...(kina pnah try kat mp3 dia,sbb jatuh jamban gak...hishh~aku rasa jamban kitorang suka sedut gadget kot!)
so,aku pon try la....dah seminggu lebih tu, aku try on balik enset...tp still tak bule. aku sambung charger lak..pon takle.maka, aku buat kesimpulan enset aku dah mati...sob sob...

oleh kerana telepon bimbit tu satu keperluan asas tuk aku, aku pon pakai la enset lama aku yg dah cabok tu~ nokia 6230.aku tau...ampa mesti nk kata,baling anjing pon bole kan?? takpala...aku buat katok lipas ja...huhuhu. then pakai enset cabok ni la...pastu enset ni buat hal,tak bole antaq msg pulak daahhh...~sigh...


tingin pulak rasa nk beli enset baru...ngeh ngeh ngeh...
tp aku survey,tak byk yg berkenan la pulak. kesegakan enset tu antara kriteria penting jugak tuk aku...then,antara suma2 yg aku tgk tu...aku berkenan kat 2 enset...(cuma yg kurrreeenggg sket,saiz dia.agak panjang aku rasa. klu pendek sket pasti lebih menggiurkan...huhuhu).

calon-calonnya adalah......




jeng jeng jenggg!!!








sony ericsson vivaz red





sony erisson xperia arc




aku ingat lagi 1st enset aku, nokia 8310... masa form 4.baru masuk skola teknik.bapak aku kasik sbb aku jarang tepon umah!hahaha...aku slalu bagi alasan public phone penuh..hehe.




pastu enset tu buat bengong sket~ so tukar la...pakai nokia 2600classic pulak...
apa malang sgt naseb aku pon tatau, enset tu pula ilang....isk isk isk... aku pon bagitau la kat bapak aku..last2 bapak aku pon dah bebai~ aku dapat enset nokia 3110 classic jeee....hahaha. makin lama, makin downgrade pulakk...(gamba takyah letak la..takkan tak tau enset 3110 tuuu..murah jer femess abess!)





nokia 3110 classic


bile da masuk poli, aku pon jack2 la bapak aku....nk tuka enset baru~ ye ar,takkan nk pakai 3110 sampai tua kot! ( tp sebenarnye enset tu da kne curik ! )huhuhu.... so dapatlah pulak sonny ericsson j105i balik...( enset yg jatuh jamban tu lah! ) kali ni aku pilih silver plak. 





sony j105i silver


adat ler tu an bile cintan - cinton nk tukar enset ngn pakwe..heh3..so aku bg die sony j105i then aku amek nset die .then aku pakai samsung sgh b520 lak..


sgh b5520

xlama pon hayat nset tu..kitowang gado, skali2 ngn nset pon terbang..pastu ilang..hahahha.
then aku pon pkai la nset murah jer..sony z250i


so itulaa sejarah enset2 yg penah aku pakai n lingkupkan~~



huhuhu.balik ke zaman sekarang.


ada sesapa yg pakai 2 enset ni tak(vivaz n xperia arc)???bole cita sket bes ke tak enset neh...sharing is caring omputeh kata...hehe

korang rasa which one is better???

my CRAVING is back!!!


my craving telah datang balik~haishh...
nak sshhhooopppppppiiiiiinnnnnngggggggg!!!!


i saw these fab coats on topshop.com n bamm!~ chenta pandang pertama.
then, mula laa...termimpi2, terbayang2 coats ittew...tak keruan jadinya. (aku mmg camni)

elehhh,ngata org...korang tgk pon sure drooling punyelah!










































these 2 are 
gojesss!!!irresistable!!! kan..kan??














yg nie pon suke3~lebih praktikal..bole pakai hari2.hehe...






BUT...




i'm having final report to finish up! . so i have to bear this feeling for few days more...

=(((((

oh,sakitnya hati!sudah tak tertahan lagi~

then, akan ku serbu shopping mall dgn rakusnya...NGUHAHAHA!